‘Tattookillers’ aangehouden op verdenking van moord

De 'tattookillers' staan terecht in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp. Vlnr Mr. Blonk (advocaat van Cor P.), Mr Kok (advocaat van Brian P.), Brian P., Cor P., Henk S., Mr. Slijters (advocaat van Henk S.), Mr Frijns (advocaat van Jurgen T.F.) en Jurgen T.F.. Foto ANP / Aloys Oosterwijk
De 'tattookillers' staan terecht in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp. Vlnr Mr. Blonk (advocaat van Cor P.), Mr Kok (advocaat van Brian P.), Brian P., Cor P., Henk S., Mr. Slijters (advocaat van Henk S.), Mr Frijns (advocaat van Jurgen T.F.) en Jurgen T.F.. Foto ANP / Aloys Oosterwijk De 'tattookillers' staan terecht in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp. Vlnr Mr. Blonk (advocaat van Cor P.), Mr Kok (advocaat van Brian P.), Brian P., Cor P., Henk S., Mr. Slijters (advocaat van Henk S.), Mr Frijns (advocaat van Jurgen T.F.) en Jurgen T.F.. Foto ANP / Aloys Oosterwijk

Drie zogenoemde tattookillers zijn vandaag in hun cel aangehouden op verdenking van de moord op Onno Kuut. Zijn lichaam werd op 25 maart 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De broers Cor en Brian P. en Jeroen S. werden in juli veroordeeld tot celstraffen tot twaalf jaar voor de liquidatiepoging op de Amsterdammer Marlon Dalfour in 2009. Een vierde verdachte, Evert Sijahailatua, werd bij verstek veroordeeld tot 12,5 jaar gevangenis. De tattookillers danken hun bijnaam aan de tatoeage op hun rug. Kuut had dezelfde tekens op zijn rug staan.

Rechercheurs hebben de cellen van de drie verdachten maandagochtend doorzocht. Op verzoek van justitie is ook een woning in het Duitse Ahaus doorzocht.

De vier veroordeelden zijn eerder ook in verband gebracht met twee andere moorden uit 2009, die op de 30-jarige Boneka Belsereng en de 33-jarige Yassin Chakor.