Robert Vuijsje met de dood bedreigd wegens ‘Alleen maar nette mensen’

Net als bij de publicatie van zijn boek ‘Alleen maar nette mensen’ heeft auteur Robert Vuijsje na de première van de verfilming wederom te kampen met heftige reacties. Luisteraars van de Amsterdamse radiozender Mart hebben Vuijsje met de dood bedreigd.

Portretfoto van schrijver Robert Vuijsje. Foto ANP / Lex van Lieshout

Net als bij de publicatie van zijn boek ‘Alleen maar nette mensen’ heeft auteur Robert Vuijsje na de première van de verfilming wederom te kampen met heftige reacties. Luisteraars van de Amsterdamse radiozender Mart hebben Vuijsje met de dood bedreigd.

De auteur zou vanavond door programmamaker Guilly Koster worden geïnterviewd, maar omdat Vuijsjes veiligheid niet kon worden gegarandeerd is het interview afgeblazen. De Amsterdamse nieuwsomroep AT5 meldt dat een van de luisteraars kenbaar heeft gemaakt de auteur “een kopje kleiner te maken” indien het interview alsnog doorgang vindt.

Inmiddels heeft Vuijsje ook gereageerd op de bedreigingen aan zijn adres. De auteur laat weten “nooit eerder zoiets meegemaakt” te hebben. Ook zegt hij dat “dit niet is zoals het in Nederland moet gaan”. Vuijsje vult aan:

“Ik heb wel eerdere heftige reacties gehad op mijn boek, maar heb dit op deze manier nog nooit meegemaakt. Ik ben wel geschrokken, maar kan nog niet echt plaatsen hoe serieus dit is.”

Radio Mart is een in Amsterdam Zuidoost populaire omroep. Programmamaker Koster laat weten de gang van zaken te betreuren en hoopt dat het interview met Vuijsje elders en op een ander tijdstip toch gevoerd kan worden. Vuijsje reist over een week af naar Suriname voor de tweede première van ‘Alleen maar nette mensen’. Hierover zegt hij: “Ik hoop dat de reacties aldaar milder zijn.”