Project X-feest Amstelveen verloopt rustig na noodbevel

In Amstelveen is vanavond een noodbevel afgekondigd in verband met een oproep tot een Project X-feest. “Er komt geen feest”, meldde de website van de gemeente. Jongeren werden opgeroepen om niet te komen. “Komen zij toch, dan worden ze huiswaarts gestuurd.”

In Amstelveen is vanavond een noodbevel afgekondigd in verband met een oproep tot een Project X-feest. “Er komt geen feest”, meldde de website van de gemeente. Jongeren werden opgeroepen om niet te komen. “Komen zij toch, dan worden ze huiswaarts gestuurd.”

Het noodbevel is om 19.00 uur afgekondigd. Een woordvoerder van de gemeente laat tegenover persbureau Novum weten dat het rond 21.00 uur rustig is:

“Het giet ook van de regen. En de oproep had ook echt een lokaal karakter. Dit had bij lange na niet dezelfde proporties als in Haren.”

Op Facebook circuleerde een oproep om naar de wijk Middenhoven te komen. Zo’n 650 mensen gaven aan bij het feest aanwezig te willen zijn, meldt een woordvoerder:

“We hebben er niet heel veel communicatie aan gegeven omdat je het dan voedt. Pas op het allerlaatste moment hebben we aangekondigd dat er een noodbevel komt. Dat geeft de politie extra bevoegdheden. We wilden gewoon het zekere voor het onzekere nemen.”

Vorige maand liep een Project X-feest in het Groningse Haren drastisch uit de hand. De weken daarna werden op verschillende plaatsen Project X-feesten aangekondigd.