Rainbow-pockets gered door De Harmonie

De Rainbow-pockets blijven toch bestaan. De pocketboekenreeks van uitgeverij Maarten Muntinga wordt overgenomen en voortgezet door uitgeverij De Harmonie, zo meldde Boekblad gisteren. De rechter sprak vorige maand het faillissement uit van Maarten Muntinga, dat ten onder ging aan de krapte op de boekenmarkt en de concurrentie van e-boeken – die voor een groot deel in

Rainbow-pockets / Foto nederl.blogspot.nl

De Rainbow-pockets blijven toch bestaan. De pocketboekenreeks van uitgeverij Maarten Muntinga wordt overgenomen en voortgezet door uitgeverij De Harmonie, zo meldde Boekblad gisteren.

De rechter sprak vorige maand het faillissement uit van Maarten Muntinga, dat ten onder ging aan de krapte op de boekenmarkt en de concurrentie van e-boeken - die voor een groot deel in dezelfde vijver vissen van her. Toen al zinspeelde Muntinga op een mogelijke overname, want: ‘Rainbow is één van de weinige sterke merken op de Nederlandse boekenmarkt.’

Uitgeverij De Harmonie, die onder andere Harry Potter, Ian McEwan en Kamagurka uitgeeft, zag nog toekomst voor de pockets met de gele ruggen. Daarvoor kan niet geheel op de oude voet doorgegaan worden. ‘We gaan het aantal titels halveren, kleinere oplagen drukken, goed op het rendement letten en e-boeken uitbrengen. Herexploitatie houdt bestaansrecht,’ aldus Rainbow-uitgever Maarten Muntinga in Boekblad. ‘Er zijn heel veel titels die niet meer door de hoofduitgever kunnen worden uitgebracht, maar waar wel publiek voor is.’

    • Thomas de Veen