In beeld

Jolande Sap - een terugblik

Jolande Sap stapte vanmiddag op als fractievoorzitter van GroenLinks. Haar positie was onhoudbaar geworden. Hoewel de leden haar nog steunden na het dramatische verlies bij de verkiezingen, verloor zij het vertrouwen van de partijtop. Een terugblik op haar fractievoorzitterschap en haar debuut in de Tweede Kamer.

Jolande Sap volgde in september 2009 Wijnand Duyvendak op als Kamerlid.
Valery Kuipers / ANP
GroenLinks-leider Femke Halsema (L) en financieel specialist Jolande Sap lopen over het Binnenhof, juli 2010.
Robert Vos / ANP
Op 17 december 2010 stapte fractieleider Femke Halsema op. Hier loopt zij samen met opvolgster Sap naar de persconferentie in Nieuwspoort.
Valerie Kuypers / ANP
Jolande Sap tijdens het Tweede Kamer debat over de politietrainingsmissie naar Kunduz.
Robin Utrecht / ANP
De beroemde stekker-actie van Jolande Sap. Tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer september vorig jaar trok zij, toen Geert Wilders aan het woord was, letterlijk de stekker uit een stekkerdoos (het kabinet).
Jolande Sap na haar speech op het GroenLinks-congres 11 februari in Utrecht.
Evert-Jan Daniels / ANP
Jolande Sap en Tofik Dibi tijdens hun debat in de Rode Hoed op 21 mei. Het was het eerste debat van de twee kandidaten voor het leiderschap van GroenLinks en het lijsttrekkerschap bij de Tweede Kamerverkiezingen.
Bas Czerwinski / ANP
Jolande Sap in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens het laatste debat voorafgaande aan het zomerreces, 6 juli 2012.
Jerry Lampen / ANP
Jolande Sap tijdens haar toespraak bij de aftrap van de campagne in Utrecht, 18 augustus 2012.
Phil Nijhuis / ANP
Jolande Sap na afloop van het eerste tv-verkiezingsdebat, 22 augustus.
Bas Czerwinski / ANP
Jolande Sap verlaat het stembureau na het uitbrengen van haar stem voor de Tweede Kamerverkiezingen in basisschool Aldoende in Amsterdam-Oost.
Marcel Antonisse / ANP
Jolande Sap na de tegenvallende uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen tijdens de uitslagenavond van GroenLinks in het Nieuw Rotterdams Cafe.
Foto Toussaint Kluiters / ANP
Jolande Sap probeert op 13 september de pers te ontwijken maar komt klem te zitten in de toegangspoortjes van de Tweede Kamer.
Evert-Jan Daniels / ANP
Jolande Sap komt aan op het Binnenhof voor het overleg met kamervoorzitter Gerdi Verbeet.
David van Dam / ANP