muziek

Snoeihard stuiteren

hiphop Kanye West Presents: G.O.O.D. Music: Cruel Summer

Ook op deze verzamelaar van zijn eigen platenlabel vertaalt de star power van Kanye West zich in een project waarin hij voor elk muzikaal detail direct de beste producer of vocalist inschakelt. West zet ze in voor een paar ongelooflijke krakers: Of het nu gaat om gastraps vanuit Wu-Tang Clan of zijn eigen artiest Pusha T, een ijzersterke, grimmige verhalenverteller; om heerlijk stoere zang van R. Kelly of een beat van oude held Mannie Fresh; of muzikale samenwerking met nieuwe sterren als Hudson Mohawke en Hit-Boy. Zeker op de eerste helft van deze plaat overrompelen de producties; van galmende kickdrums en bassen tot meer aangeklede beats met stevige riffs en sfeervolle details. Hit-Boy, die eerder Niggas in Paris produceerde, levert met Clique wederom een snoeihard stuiterende beat af. ‘It’s hard preaching the gospel to the slums lately’, rapt de heerlijk megalomane West op The One; ‘so I had to put the church on the drums baby.’ Sommige gasten vergeten hetzelfde niveau te halen, maar hiphop wordt niet veel beter dan op de beste nummers van deze plaat.