Schrijver Roelf Bolt overleden

Schrijver Roelf Bolt (1970) is afgelopen zaterdag in zijn woonplaats Utrecht overleden. Dat laat uitgeverij Querido in een persbericht weten. De uitgeverij benadrukt het nieuws onverwachts te hebben doorgekregen. Onduidelijk is vooralsnog waar Bolt aan is overleden.

Van Bolts hand verscheen in 2011 bij Querido Leugenaars en vervalsers. Een kleine encyclopedie van misleiding, een naslagwerk voor bedriegers en bedrogenen. Verder was Bolt als jurist en filosoof werkzaam in het universitaire en hbo-onderwijs. Bolt had volgens het persbericht een ’voorliefde voor the weird and the wonderful: werken over medische curiositeiten, rariteitenkabinetten, fantasten en pseudowetenschappers vulden zijn boekenkast.’

Querido geeft in het persbericht aan om de dood van Roelf Bolt te treuren, een auteur die volgens de uitgever ‘nog duizend originele plannen had voor evenzoveel opmerkelijke boeken’.