Real Madrid boekt eenvoudige overwinning op Ajax in Arena: 1-4

Cristiano Ronaldo was bij Real Madrid de grote man in de wedstrijd tegen Ajax. Hij was in de Arena driemaal trefzeker. AFP / Robin Utrecht

Real Madrid heeft vanavond in de groepsfase van de Champions League met ruime cijfers gewonnen van Ajax. In Amsterdam was Cristiano Ronaldo de grote man bij de Madrilenen: hij scoorde driemaal en bepaalde daarmee grotendeels de uitslag van 1-4.

Ajax was in de eerste helft machteloos en leek op weg naar een routinematige afstraffing toen Karim Benzema vlak na rust de score op 0-2 bracht. Niklas Moisander kon Ajax met een rake kopbal terug in de wedstrijd brengen, maar een resultaat halen tegen Real Madrid bleek buiten het bereik van de Amsterdammers te liggen. Cristiano Ronaldo gooide het duel in het laatste kwartier eigenhandig in het slot.

In de andere wedstrijd in groep D speelden Manchester City en Borussia Dortmund met 1-1 gelijk. Real gaat met zes punten uit twee wedstrijden aan de leiding in de groep. Ajax is na twee duels nog zonder punten en staat laatste.

Bekijk hieronder een aantal doelpunten uit de wedstrijd:

Milan boekt gelukkige zege op Zenit

AC Milan won eerder vanavond de uitwedstrijd tegen Zenit Sint Petersburg op gelukkige wijze. Mede door een doelpunt van Urby Emanuelson trokken de Italianen in Rusland met 3-2 aan het langste eind. Een eigen doelpunt in de 75e minuut van verdediger Tomas Hubocan gaf uiteindelijk de doorslag. In de andere wedstrijd in groep C won Malaga met 0-3 van Anderlecht.

In groep B won Arsenal met 3-1 van Olympiakos Piraeus en speelden Schalke 04 en Montpellier met 2-2 gelijk. FC Porto won in groep A met 1-0 van Paris Saint Germain. Dinamo Kiev was in diezelfde groep met 2-0 te sterk voor Dinamo Zagreb.