Eindelijk Gangnam Style ook in tlhIngan Hol… uhm Klingon

Gangnam Style in het Klingon. Foto YouTube

Misschien hoort u geen verschil. Maar de nieuwste parodie op de internethit Gangnam Style is toch echt in een andere taal. Niet in het Koreaans, maar in het Klingon.

Het is met ruim een miljoen kliks een bescheiden hitje in tegenstelling tot het nummer van de Zuid-Koreaanse rapartiest Park Jae-sang dat tot op heden al meer dan 330 miljoen keer bekeken werd. Maar het is verfrissend om het Star Trek-taaltje ‘tlhIngan Hol’ weer eens te horen, zeker in het jubileumjaar van de serie die de neptaal voortbracht. Dit jaar vierde Star Trek: The Next Generation zijn vijfentwintigste verjaardag.

Hier de Klingonese versie van Gangnam-style:

Of deze parodie beter is dan de honderden anderen die te vinden zijn met de simpele zoekopdracht ‘Gangnam’ mag u beslissen. nrc.nl zette al eerder een aantal succesvolle imitaties online. Dit zijn de beste volgens Buzzfeed.

Lees vanmiddag een uitgebreid artikel over internetfenomeen Gangnam Style in NRC Handelsblad.