Brasilia: urbane utopie of betonnen puist?

Eind jaren vijftig werd in een paar jaar tijd Brasilia, de hoofdstad van Brazilië, uit de grond gestampt. BBC-journalist Rajan Data maakte een helikoptervlucht boven de stad en vraagt zich af: urbane utopie of betonnen puist?

Het Nationaal Congres in Brasilia. Foto AFP / Evaristo

Eind jaren vijftig werd in een paar jaar tijd Brasilia, de hoofdstad van Brazilië, uit de grond gestampt. De stad kreeg de vorm van een vliegtuig en architect Oscar Niemeyer bouwde Brasilia vol met betonnen bouwwerken. BBC-journalist Rajan Data maakte een helikoptervlucht boven de stad en vraagt zich af: urbane utopie of betonnen puist?

http://www.youtube.com/watch?v=GDhhdnj1sy8

Meer weten over Brasilia? Bekijk dan op YouTube de documentaire ‘No longer a dream’, maak hier een virtuele tour door de stad of lees hier een beknopte artikel over het ontstaan van Brasilia.