Advocaat: er is helemaal geen geweld gebruikt tegen inbreker Diessen

Onderzoek rond het huis waar vorige week een inbreker de dood vond. Foto ANP PVE / Marie-thérèse Kierkels

Tegen de inbreker die dinsdag overleed bij een inbraak in Diessen is geen geweld gebruikt door de bewoners. Dat zegt advocaat Willem van der Putten vandaag namens het echtpaar in het Brabants Dagblad. Ze zouden de 36-jarige Tilburger alleen hebben vastgehouden.

De dood van de inbreker zorgde voor nogal wat (politieke) opschudding, nadat staatssecretaris van Justitie Fred Teeven had gesteld dat de dood van de inbreker onder zijn ‘inbrekersrisico viel. Teeven zei in De Telegraaf:

“Het is treurig dat er iemand dood is gegaan, maar dat is wel een inbrekersrisico. Die inbreker heeft niets te zoeken in die woning, het risico ligt bij hem.”

De advocaat van het echtpaar waarbij werd ingebroken zegt nu in het Brabants Dagblad:

“Deze mensen [het echtpaar] willen ook heel graag weten wat er is gebeurd want ze vinden het raar dat de man is overleden. Er is geen buitensporig geweld gebruikt. Ze hebben niet gemept, ik heb nergens opgevangen dat er een wapen zou zijn gebruikt.”

Er is inmiddels sectie verricht op de dode inbreker, maar het Openbaar Ministerie heeft de resultaten daarvan bewust stilgehouden. Aan de onderzoeksresultaten zou niet direct een conclusie te verbinden zijn. Justitie wil voorkomen dat er wordt gespeculeerd.