Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Politiek

Zo ziet NRC Handelsblad eruit in Iran, gecensureerd

Het beste werk van de Iraanse censuurdienst is vanaf vandaag te zien bij de expositie 'Censorship Daily' in het Persmuseum. Wie in Iran een abonnement heeft op een buitenlandse krant, bijvoorbeeld NRC Handelsblad, leest altijd een tweedehands krant. De censuurdienst is de eerste die haar leest en plakt niet-wenselijke zaken zoals naaktheid of 'onzedelijke' kleding en personen af. Hieronder het beste werk van de Iraanse censoren bij de artikelen van NRC, gefotografeerd door Jan Dirk van der Burg.
Jan-Dirk van der Burg
Jan-Dirk van der Burg
Jan-Dirk van der Burg
Jan-Dirk van der Burg
Jan-Dirk van der Burg
Jan-Dirk van der Burg
Jan-Dirk van der Burg
Jan-Dirk van der Burg
Jan-Dirk van der Burg
Jan-Dirk van der Burg
Jan-Dirk van der Burg
Jan-Dirk van der Burg
Jan-Dirk van der Burg
Jan-Dirk van der Burg
Jan-Dirk van der Burg
Jan-Dirk van der Burg
Jan-Dirk van der Burg