Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Terrorisme

Samuel L. Jackson tegen laconieke Obama-stemmers: ‘Wake the fuck up’

Een tijd terug was het een enorme hit: het kinderboek Go the Fok to Sleep, helemaal toen het werd voorgelezen door Samuel L. Jackson. Nu schaart de acteur zich achter de campagne van Obama – en hij richt zich op degenen die in 2008 op hem stemden, maar nu opnieuw wakker geschud moeten worden. “Wake the fuck up.”

SamuelLJackson
SamuelLJackson

Een tijd terug was het een enorme hit: het kinderboek Go the Fok to Sleep, helemaal toen het werd voorgelezen door Samuel L. Jackson. Nu schaart de acteur zich achter de campagne van Obama - en hij richt zich op degenen die in 2008 op hem stemden, maar nu opnieuw wakker geschud moeten worden. “Wake the fuck up.”

Want, zo zegt hij, de Obama-stemmer van toen moet nu niet denken dat de politiek niets voor hem betekenen kan en dat het niet uitmaakt of Romney danwel Obama vanaf volgend jaar het Witte Huis bewoont. De acteur uit Pulp Fiction en Shaft (en veel, veel meer) herinnert de kiezers eraan wat Obama gedaan heeft - Bin Laden uit de weg ruimen, bijvoorbeeld - en hoe Romney het land pijn kan doen. En alles op rijm.

Obama pakt Romney aan op 47 procent-uitspraken

Nu de verkiezingen steeds dichterbij komen, komt er vrijwel elke dag wel een spotje uit van een van de beide kampen of een sympathisant daarvan. In het nieuwste spotje van de Democraten worden de ’47 procent-uitspraken’ van Romney die onlangs naar buiten kwamen uitgebuit. Romney zei eerder dit jaar op een fondsenwervingsavond dat 47 procent van de Amerikanen nooit op hem zal stemmen omdat ze de overheid nodig hebben en zichzelf zien als slachtoffer.

Republikeinen hekelen Obama’s ‘gebrek aan leiderschap’

De Republikeinen kwamen de afgelopen twee dagen met twee filmpjes die inhaken op het recente geweld in het Midden-Oosten. De aanslag waar de Amerikaanse ambassadeur in Benghazi bij omkwam en de andere massale, tegen de VS gerichte protesten laten volgens hen zien dat Obama geen leiderschap kan tonen:

En waarom weigert hij het een terroristische aanval te noemen? Ook dat vraagt de GOP zich af.