Feyenoord moet boeten voor wangedrag supporters

Feyenoord-speler Ruben Schaken in actie tijdens de wedstrijd Feyenoord tegen Dinamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League.
Feyenoord-speler Ruben Schaken in actie tijdens de wedstrijd Feyenoord tegen Dinamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League. Foto ANP/ BAS CZERWINSKI

Feyenoord moet flink in de buidel tasten voor supporters die zich misdragen. De UEFA heeft Feyenoord twee boetes opgelegd van in totaal dertigduizend euro wegens supporters die zich misdroegen tijdens twee verschillende wedstrijden, dat meldt het AD. De club heeft op zijn site laten weten de boetes te betreuren en gaat proberen de boete op de daders te verhalen.

In het uit- en thuisduel met Dinamo Kiev in de voorronde van de Champions League hielden Rotterdamse supporters in het uitvak een spandoek vast met de tekst ‘UEFA Mafia’. De tekst kost de club tienduizend euro. Voor het afsteken en op het veld gooien van vuurwerk in De Kuip door Feyenoordfans moet de club twintigduizend euro neerleggen.

De Rotterdamse club zegt op zijn website de boetes te betreuren:

“Feyenoord betreurt deze incidenten ten zeerste, te meer omdat de supporters bij beide wedstrijden zorgden voor een fantastische sfeer. De club wenst nogmaals te benadrukken dat Feyenoord hiermee in diskrediet wordt gebracht. Feyenoord zal proberen om de boetes te verhalen op de personen die hiervoor verantwoordelijk zijn, zoals dat al vaker is gelukt.”

Ook KNVB beboet Feyenoord

Overigens heeft ook de KNVB Feyenoord een boete opgelegd van 7500 euro wegens beledigende spreekkoren voor de arbiter, die in de wedstrijd tegen SC Heerenveen rood gaf aan Joris Mathijsen. Hierover laat Feyenoord weten:

“Ook hiervoor geldt dat zowel de Feyenoord Supporters Vereniging als de club afstand nemen van dergelijk gedrag. Met klem wordt opgeroepen om in het belang van de club, af te zien van spreekkoren.”