Miroslav Klose scoort met zijn hand, maar dan: wat doet-ie?

In de Italiaanse topper tussen Napoli en Lazio Roma vond gisteravond een curieus moment plaats. Lazio-spits Miroslav Klose werkte de bal in het doel door het speeltuig met zijn hand te beroeren. De Duitser wist daar wel raad mee.

Uit een hoekschop van Lazio (in het donkerblauw) weet Klose (11) al binnen vier minuten het net te vinden. Niet helemaal volgens de regeltjes:

http://youtu.be/6bkNQpeR5Ew

Wat volgt zijn protesterende Napoli-spelers terwijl de mannen van Lazio zich tussen hen en de scheidsrechter proberen te wurmen. Elders lijkt Klose, van Poolse komaf, richting grensrechter te zijn gelopen om op te biechten dat het doelpunt niet hoort te tellen.

Het sportieve gebaar van de Lazio-spits vindt gehoor en de scheidsrechter wordt op de hoogte gebracht, maar niet nadat Klose ook zijn medespelers al heeft geprobeerd duidelijk te maken dat dit niet de manier is waarop de drie punten mee terug naar Rome horen te gaan.

Het duel werd door Napoli uiteindelijk met 3-0 gewonnen middels een hat-trick van Edinson Cavani. Napoli blijft daarmee in het spoor van koploper Juventus, Lazio haakt even af in de strijd om de bovenste plaatsen.

Marc Overmars

Komt natuurlijk niet zo heel vaak voor; een voetballer die vraagt of zijn doelpunt niet meetelt. De meest bekende handsbalgoal is ongetwijfeld van Maradona of die van Thierry Henry tegen Ierland, maar wie vraagt er nou om een doelpunt van zichzelf af te keuren?

Marc Overmars overkwam een soortgelijk iets in 1998 bij Arsenal:

En in 2006 kende de Serie A eenzelfde geval als gisteren met Klose. Daniele De Rossi (AS Roma) kwam met zijn hoofd niet meer bij de bal en besloot dan maar met de hand binnen te tikken. Na protest van tegenstander Messina geeft de middenvelder aan de scheidsrechter toe dat hij hands maakte:

http://youtu.be/NCdKLS3bfpI