David Cameron bakt niks van Brits geschiedenisquizje bij Letterman

Screenshot Late Show with David Letterman / YouTube
Screenshot Late Show with David Letterman / YouTube Screenshot Late Show with David Letterman / YouTube

Pijnlijk. Vragen die zo in een Britse inburgeringscursus hadden kunnen zitten, fout beantwoorden. Het overkwam de Britse premier David Cameron, toen hij gisteravond aanschoof bij talkshowhost David Letterman en een geschiedenisquiz voorgeschoteld kreeg.

Wie de componist was van ‘Rule, Britannia!’? Dat is Edward Elgar, zei Cameron. Fout. Dat was toch echt Thomas Arne. Ook de Engelse vertaling van Magna Carta, een belangrijk handvest voor de Britse democratie, bleek een lastig verhaal. Gelukkig wist hij de betekenis ervan wel voor het voetlicht te brengen.

Lachen kon het publiek ook, toen Cameron begon over de historie van de Britse betrekkingen met de Verenigde Staten:

“There were some good bits and some less than good bits, and obviously we had a bit of a falling out. I like to think we’ve got over that now.”

http://youtu.be/zQADHAEzrxc