Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Zoek de zeven verschillen…kunstenaar ‘Google Streetviewt’ mensen op papier

Street Ghost in Londen.
Street Ghost in Londen. Foto Paolo Cirio

Ben jij jezelf in een papieren versie al eens tegengekomen op straat? Dat zou zomaar eens kunnen als je toevallig op een foto staat van Google Streetview. En als kunstenaar Paolo Cirio je daar gespot heeft.

Cirio print de meestal vervormde foto’s van mensen op Google Streetview op ware grootte uit. Dat papier plakt hij vervolgens op de echte plek waar degene op Google Streetview gefotografeerd stond. De kunstenaar noemt zijn project ‘Street Ghosts’ en hij heeft al in verschillende grote steden tientallen papieren mensen geplakt. Aan de foto’s op zijn site te zien is hij in Nederland nog niet geweest. Maar wat niet is, kan natuurlijk nog komen.

Street Ghost Londen. Foto Paolo CirioStreet Ghost Londen. Foto Paolo Cirio

Street Ghost New York. Foto Paolo CirioStreet Ghost New York. Foto Paolo Cirio

Street Ghost Berlijn. Foto Paolo CirioStreet Ghost Berlijn. Foto Paolo Cirio

Street Ghost Berlijn. Foto Paolo CirioStreet Ghost Berlijn. Foto Paolo Cirio

Street Ghost Londen. Foto Paolo CirioStreet Ghost Londen. Foto Paolo Cirio