Twee zware explosies treffen Syrische hoofdstad - journalist omgekomen

Een foto van brandweerlieden die een school in Damascus proberen te blussen. Dat was gisteren, toen twee bommen in de Syrische hoofdstad afgingen. Vanochtend vonden twee grote explosies plaats bij een gebouw van het leger.
Een foto van brandweerlieden die een school in Damascus proberen te blussen. Dat was gisteren, toen twee bommen in de Syrische hoofdstad afgingen. Vanochtend vonden twee grote explosies plaats bij een gebouw van het leger. Foto AP / SANA

In de Syrische hoofdstad Damascus zijn vanochtend twee zware explosies geweest. Boven de stad hangen dikke, zwarte rookwolken, schrijft persbureau AP. Volgens de minister van Informatie is er alleen materiële schade.

Hij voegde daaraan toe dat er momenteel gejaagd wordt op de ‘gewapende terroristen’ die verantwoordelijk zijn voor de aanslagen. De exploses vonden plaats bij een gebouw van het Syrische leger, nabij het Omayyad-plein. Het zou gaan om twee bermbommen. Ramen in de omgeving sneuvelden en de klappen waren kilometers verderop te horen, schrijft AP. Er zijn veel ambulances onderweg en de politie heeft het gebied afgezet.


View Larger Map

Update 11:33: Een journalist die in Damascus verslag deed van de explosies is om het leven gekomen. Dat heeft het Iraanse Press TV, de werkgever van de 33-jarige Syriër Maya Nasser, gemeld.

In de afgelopen maanden gingen regelmatig auto- en bermbommen af in de Syrische hoofdstad. Sinds het verzet tegen president Assad in maart 2011 begon, hebben veel opstandelingen wapens opgepakt. In Syrië woedt nu een burgeroorlog die al aan 30.000 mensen het leven heeft gekost.