Ron Jans ontsnapt met Standard aan blamage

Trainer Ron Jans is met Standard Luik ontsnapt aan een blamage in de Belgische beker. De Waalse topclub versloeg pas tegen middernacht de tweedeklasseclub Moeskroen-Péruwelz in de verlenging (3-2). Jans: „Een enorme opluchting voor iedereen bij de club.”

Standard had in stadion Le Canonnier, tegen de Franse grens, een overwinning nodig om de crisissfeer te verdrijven. De ploeg uit Luik verloor vrijdag voor de derde keer op rij in de competitie. „Een horrorwedstrijd”, stelde Jans na afloop van de nederlaag tegen AA Gent.

Dat leek het ook te worden in Moeskroen. Jérôme Mezine zette de thuisploeg, waar het nabijgelegen Lille zijn talenten stalt, snel op voorsprong na een verkeerde uittrap van doelman Anthony Moris. Standard-spits Michy Batshuayi kreeg nog in de eerste helft de rode kaart wegens een elleboogstoot.

De Standard-supporters bekritiseerden Jans bij rust op luide toon. Zij konden pas diep in de verlenging juichen, na de benutte strafschop van Astrit Ajdarevic. In de verlenging werd het eerst 2-2, voordat Jelle Van Damme met het hoofd alsnog het winnende doelpunt maakte.

De oud-Ajacied nam Jans na afloop in bescherming. Een tv-journalist vroeg de oud-trainer van FC Groningen en SC Heerenveen of hij had getwijfeld aan zijn positie. Jans bedankte de man slechts en verdween met een glimlach in de catacomben. Van Damme hoorde de vraag en zette daarop live de verslaggever in stevige bewoordingen op zijn plek.