‘Fortuna Sittard ziet af van overname’

Fans van Fortuna Sittard in 2009, toen er tegen Bayern München gespeeld werd om geld in te zamelen.
Fans van Fortuna Sittard in 2009, toen er tegen Bayern München gespeeld werd om geld in te zamelen. Foto Hollandse Hoogte / Rene Bouwman

Het lijkt er sterk op dat Fortuna Sittard niet wordt overgenomen. Er was de afgelopen weken sprake van dat de club in de belangstelling stond van investeerders uit Qatar, maar de club ziet er na een niet nagekomen afspraak vanaf, meldt VI.nl.

Fortuna, momenteel negende in de Jupiler League en in ernstige financiële problemen, had de afgelopen tijd veel contact met Nacer Abdellah, een Marokkaanse ex-voetballer die tijdens zijn carrière veel in België speelde. Abdellah zei te handelen namens een Braziliaanse holding en enkele investeerders uit Qatar. Ze zouden samen bereid zijn om 2 tot 2,5 miljoen in de club te steken. Daarmee zou Fortuna de schulden van 750.000 euro kunnen aflossen en de weg omhoog kunnen vinden.

Abdellah wilde grote namen uit de Fortuna-historie als Bert van Marwijk, Mark van Bommel en Kevin Hofland bij de club betrekken en geld steken in de selectie en de jeugdopleiding. Openlijk werd de ambitie uitgesproken dat Fortuna, nu op het randje van de afgrond, binnen een paar jaar weer Eredivisieclub zou zijn dankzij het geld uit Qatar.

Maar vanochtend om 10.00 uur kwam Abdellah niet opdagen bij een afspraak en dat lijkt de definitieve breuk te hebben veroorzaakt. De Marokkaan kwam eerder met de Belgische clubs FC Antwerp en Charleroi ook al niet tot een overname. De afgelopen dagen beloofde hij meermaals een bedrag over te maken naar Fortuna, maar om 12.00 uur vanmiddag was dat nog steeds niet gebeurd.

Vanmiddag om 15.00 uur gaat Fortuna in beraad hoe de club nu het hoofd boven water moet zien te houden.