Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Verkeer en infrastructuur

Vanaf oktober meer files op wegen door bezuinigingen Rijkswaterstaat

Nederland, Nijmegen, 28-6-2012 Verkeer op weg naar een evenement in Nijmegen. Er is een nieuwe stadsbrug in aanbouw om deze route via de Waalbrug te ontlasten. Foto: Flip Franssen/Hollandse Hoogte
Nederland, Nijmegen, 28-6-2012 Verkeer op weg naar een evenement in Nijmegen. Er is een nieuwe stadsbrug in aanbouw om deze route via de Waalbrug te ontlasten. Foto: Flip Franssen/Hollandse Hoogte File bij Nijmegen, 28 juni 2012. Foto Hollandse Hoogte / Flip Franssen

Door bezuinigingen bij Rijkswaterstaat zullen wegwerkers vanaf volgende maand vaker ook overdag op Nederlandse wegen werken. Hierdoor neemt het aantal files toe.

Dat meldt Cobouw. Rijkswaterstaat zal ook werkzaamheden een uur eerder ‘s avonds laten beginnen, ‘s nachts mag er niet meer gewerkt worden.

De verruiming van de tijden waarop wegwerkzaamheden plaatsvinden maakt onderdeel uit van een pakket om 1,64 miljard euro te bezuinigen. Door ‘s nachts het werk aan de weg te staken wordt bespaard op de energierekening, meldt Nu.nl..

Volgens Cobouw vindt de eerste bezuinigingsmaatregel op 1 oktober plaats, vanaf die datum zal elke nacht het licht uitgaan op de A6 vanaf de Hollandse Brug. In maart volgt ook de verlichting op andere wegen. Vanaf 23.00 uur gaat dan het licht uit boven drukke wegen, om 21.00 uur op rustigere snelwegen.