Voorarrest vijftal relschoppers Haren verlengd

In het centrum van Haren woedt een brand die werd gesticht door relschoppers. Foto ANP / Catrinus van der Veen

Vijf verdachten die zijn aangehouden voor de rellen in Haren van vrijdagavond, blijven langer in hechtenis. Dat heeft de rechter-commissaris in Groningen vandaag bepaald. Tot aan de snelrechtzitting op 8 oktober komt het vijftal niet op vrije voeten.

In totaal zijn vandaag zes verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze worden verdacht van “ernstige delicten”. Een van de zes verdachten werd onder voorwaarden vrijgelaten, maar mag het land niet verlaten. Er is meer onderzoek nodig naar zijn rol. Vier van de relschoppers zijn minderjarig, bericht persbureau Novum.

Gisteren en vanochtend werden al 25 verdachten vrijgelaten die een dagvaarding meekregen. Zij komen in oktober voor de rechter. De politie hield in totaal 36 mensen aan, maar verwacht meer aanhoudingen te verrichten. Vanavond worden beelden vertoond in het programma Opsporing Verzocht.