Ziekenhuis en waterbedrijven in problemen na stroomuitval Limburg

Het noorden van Limburg en delen van Brabant hebben in de vroege maandagochtend te kampen gehad met een grote stroomstoring. Onder meer verkeerslichten en straatverlichting vielen uit. Dat meldt een woordvoerder van de brandweer in Noord-Limburg.

De stroomstoring begon rond 03.30 uur en was rond 05.45 uur weer verholpen. Ziekenhuizen en zorginstellingen die zonder stroom kwamen te zitten, hebben enkele uren van noodvoorzieningen gebruikgemaakt.

Ook zaten huishoudens enige tijd zonder water. Het waterbedrijf moest na de storing de installatie herstarten. Rond 07.00 uur was de watertoevoer hersteld.

Incidenten hebben zich volgens de woordvoerder niet voorgedaan. De oorzaak van de storing is volgens Tennet onbekend. Het bedrijf onderzoekt de oorzaak van de storing, laat een woordvoerder weten.

Volgens een weerman van regionale omroep L1 zou de stroomstoring echter het gevolg zijn van een blikseminslag in de Brabantse plaats Haps. Op radarbeelden zou rond de start van de stroomstoring een inslag zichtbaar zijn bij een stroomverdeelstation.