Zege Vettel in Singapore

De Formule 1-coureur staat door de zege tweede in het WK-klassement.

Rotterdam. Sebastian Vettel heeft gisteren de Grote Prijs van Singapore gewonnen. De Duitse autocoureur van renstal Red Bull Racing versloeg de Brit Jenson Button (McLaren) en de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari) tijdens de avondrace op het Marina Bay Circuit. De 61 rondes konden niet worden volgemaakt – twee keer moest een safety car het circuit op, wat voor de nodige vertraging zorgde. Vettel deed gisteren in de strijd om de wereldtitel goede zaken. De regerend wereldkampioen staat in de tussenstand nu tweede met 165 punten. Klassementsleider en tweevoudig wereldkampioen Alonso heeft 194 punten. De Fin Kimi Raikkonen is derde (149 punten). Lewis Hamilton zakte naar de vierde plaats (142). NRC