Weer

Vanavond trekt een gebied met veel regen weg waarna het opklaart. Aan zee steekt een stevige zuidwestenwind op, hard en in Zeeland mogelijk even stormachtig. In de loop van de nacht wordt het aan de kust weer regenachtig. Ook kan het onweren. Landinwaarts blijft het droog en koelt het af naar 10 à 11 graden.

Morgen is het half tot zwaar bewolkt en breidt de regen zich uit naar het binnenland. Het wordt 14 tot 17 graden, bij een matige zuidenwind, aan zee is de wind vrij krachtig tot krachtig.

Woensdag heeft het zuidoosten en oosten het meeste kans op regen. Donderdag is juist het noordwesten regenachtig en is het zuidoosten droger, met mogelijk een beetje zon. De buien langs de kust gaan gepaard met onweer en met flinke windstoten.

Vanaf vrijdag lijkt het rustiger en droger te worden met slechts een enkele bui op vrijdag voor het noorden en zaterdag voor het zuidoosten. De middagtemperatuur ligt de hele week rond 17 graden.

De eerste week van de herfst verloopt dus wisselvallig. Dagelijks vallen er buien, van tijd tot tijd waait er een stevige wind. Oorzaak is een depressie, woensdag boven Bretagne en donderdag op de Noordzee.