Vettel wint GP Singapore, Schumacher weer bestraft

Sebastian Vettel heeft gisteren de Grote Prijs van Singapore gewonnen. De Duitse autocoureur van renstal Red Bull Racing versloeg de Brit Jenson Button (McLaren) en de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari) tijdens de avondrace op het Marina Bay Circuit.

Het is Vettels tweede dagzege dit seizoen. Afgelopen jaar won de Duitser in totaal elf races in de Formule 1 en daarmee het eindklassement. De regerend kampioen staat in de tussenstand nu tweede met 165 punten. Klassementsleider en tweevoudig wereldkampioen Alonso heeft 194 punten. De Fin Kimi Raikkonen is derde met 149 punten, Lewis Hamilton zakte naar de vierde plaats en bleef gisteren op 142 punten staan.

Deze Brit was in Singapore de verliezer van de dag door een vroege ‘uitvalbeurt’, een fikse tegenslag in zijn jacht op een tweede wereldtitel. De coureur van McLaren kende vanaf pole position nog een uitstekende start, in tegenstelling tot Pastor Maldonado. De Venezolaan werd gepasseerd door Vettel en Button. Door een hydraulisch probleem kon Maldonado de race niet uitrijden.

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher werd bestraft voor een roekeloze actie en wordt bij de volgende race tien plaatsen naar achteren gezet in de startopstelling. De Duitser knalde in zijn Mercedes met hoge snelheid achterop de bolide van Jean-Eric Vergne (Toro Rosso). De 43-jarige veteraan zei naderhand dat de remmen van zijn bolide niet goed werkten.

De straf viel hoog uit omdat Schumacher voor de tweede keer dit seizoen zo’n ongeval veroorzaakte. Bij de GP van Spanje reed hij hard in op de Braziliaan Bruno Senna.

Hamilton moest gisteren in de 23ste ronde in leidende positie opgeven vanwege een probleem met de versnellingsbak. Vettel nam de koppositie over en zette Button op een steeds grotere achterstand. De Duitser behaalde zijn tweede zege op rij in de GP van Singapore.