Van Persie krijgt weinig ballen, maar is wel cruciaal

Hoewel de chemie met zijn ploeggenoten bij United lijkt te ontbreken, was Van Persie weer trefzeker.

Rotterdam. Geen moment werd Robin van Persie gisteren in de klassieker tegen Liverpool betrokken in het spel van zijn ploeg, Manchester United. De Nederlandse spits liep delen van de wedstrijd doelloos over het veld, zonder aangespeeld te worden door zijn medespelers. Maar toen United in de 76ste minuut een strafschop toegekend kreeg, eiste Van Persie de bal op. Twee weken geleden miste hij nog een penalty in het shirt van United. Nu niet. Het was de 2-1 voor United en dat bleek genoeg voor de zege op de rivaal uit Liverpool.

En zo werd RvP opnieuw de held van Manchester United. Een maand geleden werd hij binnengehaald als verlosser van de club die vorig seizoen niet één prijs won. Van Persie lijkt die status waar te maken. Vijf doelpunten maakte hij al in de vijf competitieduels die hij tot nu toe speelde. Toch lijkt de chemie tussen Van Persie en de rest van het elftal nog te ontbreken. Zijn medespelers weten Van Persie nog niet vaak te vinden en zijn loopacties worden wat hem betreft onvoldoende op waarde geschat. Dat zorgt voor irritatie bij de spits, die bij zijn vorige club Arsenal nog de spil van het elftal was.

De altijd beladen wedstrijd tegen Liverpool begon gisteren met een eerbetoon aan de slachtoffers van de Hillsboroughramp in 1989. 96 fans van Liverpool kwamen destijds om het leven door verdrukking. Begin deze maand werd duidelijk dat Liverpool-fans geen blaam troffen. Het You’ll Never Walk Alone klonk zelden luider op de tribunes van Anfield als gisteren voor de thuiswedstrijd tegen Manchester. NRC