Topvrouw TNT Express treedt af

Marie-Christine Lombard vertrekt eind deze maand als bestuursvoorzitter van TNT Express. Dat maakte de internationale pakkettenbezorger vanmorgen bekend.

Volgens het bedrijf heeft Lombard elders een carrièremogelijkheid gekregen die zij heeft aangegrepen. TNT Express maakte niet bekend waar de topvrouw naartoe gaat. De huidige financieel directeur, Bernard Bot, neemt voorlopig de taken van Lombard waar.

De Française Lombard (1958) is bestuursvoorzitter sinds TNT vorig jaar maart splitste in PostNL en TNT Express. Daarvoor was ze al sinds 2004 lid van het bestuur van TNT. Haar entree in het postbedrijf maakte ze in 1999, toen TNT het Franse Jet Services overnam. Daar was Lombard financieel verantwoordelijke.

Lombard heeft tijdens haar bestuursvoorzitterschap veel kritiek gekregen. In november vorig jaar riepen aandeelhouders om haar aftreden. Ze zou niet geschikt zijn om het bedrijf winstgevender te maken en ondertussen naar een koper te zoeken.

TNT ging in maart akkoord met een overnamebod dat is uitgebracht door het Amerikaanse UPS. ’s Werelds grootste pakketdienst is bereid om 5,2 miljard euro te betalen voor TNT. De overname moet echter nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie. Vrijdag werd bekend dat de commissie daar nog altijd geen besluit over heeft genomen, waarop de koers licht daalde. In reactie op het nieuws van vanmorgen daalde de koers met 3 procent.