The Voice of The Hague

En dan komt daar zomaar een nieuwe auditant de Kamer binnengelopen. Een vrouw die al veel heeft meegemaakt, en voor sommigen: een bekend gezicht.

„Zeg even wie je bent en wat je doet?”

„Ik ben Khadija Arib, ik ben 51 jaar en ik ben euh ja, politica.”

„En waarom denk je dat jij The Voice of The Hague kan worden, Khadija?”

„Nou ja, ik ben dus al heel lang geïnteresseerd in het in goede banen leiden van dingen, heb veel voor de buurtvereniging gedaan, feestjes, discussies thuis. Maar ik ben er nooit echt solo voor gegaan.”

„En toch heb je een heel bekend gezicht Khadija. Kan dat kloppen?”

„Ja, nou ja, ik ben dan dus al 14 jaar achtergrondzangeres, onder anderen van Wouter Bos, Job Cohen en Diederik Samsom.”

„En nu, op jouw leeftijd, denk je opeens: nu is het mijn beurt?”

„Ja, ik denk het ja. Eigenlijk heeft mijn lijsttrekker me opgegeven.”

„Wat vind ik dat on-ge-looflijk stoer, wat vind ik dat on-ge-looflijk leuk dat jij meedoet. Ik wens je ontzettend veel succes.”

(...)

„Hoi Gadieja! Ik ben Roel! Gadieja, dat was echt een heel goede auditie. Je timing was lekker, je interrupties waren geweldig en je sloot ’m ook lekker af. Ik zou je heel, héél graag in mijn Kamer willen hebben.”

„Ja Gadieja, wat vind ik dit mooi. Echt kippenvel. Ook omdat – en dat weet niet iedereen – jij al heel lang aan de weg timmert in de politiek. Dan kun je in zo’n programma natuurlijk heel erg op je bek gaan. Dat risico heb jíj genomen, en daarvoor heb ik heel erg veel respect. Kanjer!”

„Gadietja, ik weet niet of je zag wie er het eerst interrumpeerde? Dat waren wij namelijk. Ik vond je opening niet heel sterk, ‘Zo waar helpe mij God almachtig’ is natuurlijk al vaker gedaan en ook een lastig nummer, maar vooral bij het doornemen van de agendapunten kwam je geweldig in je ritme. Grote klasse.”

„Gadiejaa, je bent dóór naar de Battles! Wooow!”