Luisteren: de nieuwe plaat van Muse, The 2nd Law

Muse - The 2nd Law
Muse - The 2nd Law

Tot en met vrijdag is hier, exclusief in Nederland, het nieuwe album van Muse te beluisteren: ‘The 2nd Law’. De plaat komt pas eind deze week officieel uit, maar hier is hij alvast in z’n geheel te horen.

Beluister ‘The 2nd Law’ hieronder:

Update 28 september, 15.15 uur: Het album valt vanaf nu ook te beluisteren op Spotify.

Deze plaat is het zesde studioalbum van het rocktrio rond zanger/gitarist Matthew Bellamy. Voor de eerste keer in de achttien jaar dat de band nu bestaat, wonen de drie bandleden van Muse tijdens het maken van een album in dezelfde stad, Londen. Ook namen ze voor deze plaat langer de tijd dan ze voorheen deden. Bassist Christopher Wolstenholme is te spreken over die aanpak, zo laat hij weten via de platenmaatschappij:

“We all had a lot of great fun doing it, and hopefully you can hear that on the album. There are some real moments of positivity in the songs. And I just think everyone personally is in a pretty good place at the moment.”

De band uit Devon bestaat uit frontman Matthew Bellamy, bassist Christopher Wolstenholme en drummer Dominic Howard. Muse debuteerde in 1999 met hun debuutalbum Showbiz (Spotify), waarna de albums Origin of Symmetry (2001, Spotify), Hullabaloo Soundtrack (2002, Spotify), Absolution (2003, Spotify), Black Holes and Revelations (2006, Spotify), HAARP (2008, Spotify) en The Resistance (2009, Spotify) volgden. In totaal heeft Muse wereldwijd meer dan 15 miljoen albums verkocht, vijf MTV Europe Awards, twee Brit Awards, acht NME awards, vijf Q Awards en vier Kerrang Awards op hun naam staan. Daarnaast heeft het drietal een Grammy Award in ontvangst mogen nemen voor Best Rock Album en stond hun laatste album The Resistance in maar liefst 19 landen op de eerste plaats.

Over de eerste single van het nieuwe album, Madness, zegt Bellamy:

“Essentially it’s 12-bar blues. I think it’s probably the best song I’ve ever written. And one of the most personal songs I’ve written. It’s kind of about that time when you’re with your girlfriend and that moment where you have a fight and she walks out the house and leaves you on your own to think about it. And you’re going, ‘no way! She was right! Of course she was right!”

Op 17 december a.s. staat Muse in een uitverkochte Ziggodome in Amsterdam.

Luister ook naar The Resistance, van Muse uit 2009 op Spotify

Deze pre-stream is alleen (legaal) te beluisteren vanuit Nederland. Niet in het land? Bekijk dan hier per land waar de stream te beluisteren is. Ook: helaas is de stream op de meeste mobiele apparaten niet te beluisteren.