Kijktips

Film

New Kids Turbo! (Steffen Haars en Flip van der Kuil, 2010, NL).

Eerste speelfilm van en over de vijf twintigers uit Maaskantje die goedkoop bier drinken, huisgeteelde nederwiet roken en dom voor zich uitstaren. Absurdisme viert hoogtij in wat een aaneenschakeling is van korte sketches waarin mensen worden geplet door passerende streekbussen of opgeblazen met illegaal vuurwerk. Comedy Central, 20.30-22.00u

Mississippi Burning (Alan Parker, 1988, VS).

Politieke thriller over racisme. Gene Hackman en Willem Dafoe excelleren als FBI-agenten die anno 1964 de moord van Ku Klux Klanleden op drie mensenrechtenactivisten onderzoeken. BBC 1, 01.15-03.15u.

Informatief

Last Chance Salon.

Jaarlijks gaan vele duizenden vrouwen onder het mes voor een schoonheidsbehandeling. Daarbij gaat weleens iets mis: de chirurg die een borstcorrectie uitvoerde bleek een beunhaas, of de botox werd verkeerd geïnjecteerd. In elke aflevering laten vijf patiënten hun behandeling door experts onderzoeken. De mislukte liposuctie, facelift of fillerbehandeling van de slachtoffers wordt vervolgens hersteld door de beteren in het vak. TLC, 22.00-23.00u.

Masters of Money.

Serie over de invloed van de economen Keynes, Marx en Hayek op onze economie. Vandaag richt Stephanie Flanders haar aandacht op het buitengewone leven en de invloed van Friedrich Hayek, de enige vrijemarktdenker wiens reputatie sinds de crisis is verbeterd. Met medewerking van bankiers van Centrale Banken, politici en een Nobelprijswinnaar zoekt Flanders uit waarom Hayeks radicale oplossing voor een van de problemen van het kapitalisme (‘schaf vrijwel alle staatstoezicht af’) door geen enkel land wordt toegepast. Volgens Hayek is de crisis niet veroorzaakt door een tekort, maar door een teveel aan staatscontrole. BBC 2, 22.00-23.00u.