Kijken: wat een föhn en krulspelden niet voor je baard kunnen doen

Een compilatie van de deelnemers. Foto Reuters

Zoals eerder vandaag al is gezegd: hoe gek de sport ook is, er is altijd wel een wereldkampioenschap voor. Of toch minstens een Europees Kampioenschap. Om dat nog maar eens te onderstrepen hierbij het resultaat van het EK Baarden en Snorren.

In Wittersdorf, in het oosten van Frankrijk verzamelden dit weekend de meest in het oog springende, in veel gevallen krullende snorren en baarden zich. Voor de tweede keer werd het kampioenschap georganiseerd, en ruim honderd mannen namen deel.

Mannen die met zorg met hun gezichtsbeharing omgaan, en daar streng op beoordeeld werden. Time verzamelde foto’s van opvallende deelnemers, en ook hieronder komen ze langs, hetzij met een enigszins cheesy muzikale begeleiding.