Ik had nog zo gezegd...

Nederland, Kampen, 22092012 - Willem Ketting (48) is zaterdag Nederlands Kampioen Bommetje in zwembad de Steur in Kampen geworden. Met een waterzuil van 8,5 meter liet hij de kampioen van vorig jaar, Stef Huisman uit Beverwijk achter zich. Huisman maakte een waterzuil van 8 meter. Willem Ketting deed voor de derde keer mee, werd al eerder een keer gedeeld eerste, en noemt deze overwinning "zijn revanche" Bij het NK Bommetje is de bedoeling een zo hoog mogelijke waterzuil te maken met een bommetje vanaf de 3-meter plank. Iedereen met een A-diploma meedoen. Er zijn vier verschillende leeftijdscategorieen gemaakt; tot 9 jaar, van 10 tot 12 jaar, van 13 tot 15 jaar en 16 jaar en ouder. Foto: David van Dam
Nederland, Kampen, 22092012 - Willem Ketting (48) is zaterdag Nederlands Kampioen Bommetje in zwembad de Steur in Kampen geworden. Met een waterzuil van 8,5 meter liet hij de kampioen van vorig jaar, Stef Huisman uit Beverwijk achter zich. Huisman maakte een waterzuil van 8 meter. Willem Ketting deed voor de derde keer mee, werd al eerder een keer gedeeld eerste, en noemt deze overwinning "zijn revanche" Bij het NK Bommetje is de bedoeling een zo hoog mogelijke waterzuil te maken met een bommetje vanaf de 3-meter plank. Iedereen met een A-diploma meedoen. Er zijn vier verschillende leeftijdscategorieen gemaakt; tot 9 jaar, van 10 tot 12 jaar, van 13 tot 15 jaar en 16 jaar en ouder. Foto: David van Dam David van Dam

Hij deed al drie keer mee. Eén keer behaalde hij de gedeelde eerste plek. Maar sinds gisteren mag Willem Ketting (48) zichzelf de onbetwiste Nederlandse kampioen Bommetje noemen.

Ketting liet met een waterzuil van 8,5 meter de kampioen van vorig jaar, Stef Huisman uit Beverwijk achter zich. Huisman maakte een waterzuil van 8 meter. Ketting noemt deze overwinning „mijn revanche”.

Bij het NK Bommetje, in zwembad De Steur in Kampen, is de bedoeling een zo hoog mogelijke waterzuil te maken met een bommetje vanaf de drie-meterplank. Het evenement werd dit jaar voor de twaalfde keer gehouden en is volgens de organisatie „zeker geen grap”. Jaarlijks vinden er vele voorrondes plaats, die dit jaar zelfs te zien waren op tv, bij het SBS 6-programma Sterren Springen.

Bij een goed bommetje komt heel wat kijken, weet de organisatie. Het beste recept voor een topbom is met één opgetrokken en één gestrekt been springen. Huisman slaagde er gisteren niet in het Nederlandse record van 10,50 meter te verbreken.