Homeland en opnieuw Modern Family grote winnaars Emmys

De hoofdrolspelers uit Homeland, met in het geel Claire Danes en rechts van haar Damian Lewis, na afloop van de uitreiking. Het tweede seizoen van de serie begint volgende week. Foto AP / Jordan Strauss

Modern Family is voor het derde jaar op rij bekroond met een Emmy Award voor beste comedyserie. De show won vannacht in totaal vier keer tijdens de 64e uitreiking van de prestigieuze Amerikaanse tv-prijzen. Samen met Homeland, dat ook met vier Emmy’s naar huis ging, was het de grote winnaar van de avond.

De comedyserie Modern Family, in Nederland op Net5, won ook een prijs voor beste regie, beste mannelijke bijrol en beste vrouwelijke bijrol in een comedyserie. Homeland , dat hier op Nederland 3 werd uitgezonden, won onder meer in de categorie beste dramaserie en weerhield Mad Men van een record. Die show zou bij winst als eerste serie vijf keer tot beste dramaserie zijn uitgeroepen.

Homeland won ook in de categorieën beste mannelijke hoofdrol en beste vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie, respectievelijk Damian Lewis en Claire Danes, en beste teksten van een dramaserie.

http://youtu.be/q4-KYAWPKzY

Game Change

Game Change was de beste miniserie of film van het afgelopen jaar. De tv-film over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008 leverde Julianne Moore een Emmy Award op voor haar vertolking van politica Sarah Palin. Ook de regisseur en de scenarist van de film vielen in de prijzen.

Andere sterren die het Nokia Theatre in Los Angeles verlieten met een beeldje waren onder anderen Jon Cryer en Julia Louis-Dreyfus. De acteur won een Emmy voor beste mannelijke hoofdrol in een comedyserie, voor Two and A Half Men, en de actrice voor beste vrouwelijke hoofdrol in een comedyserie, voor Veep.

Steve Schmidt (Woody Harrelson) zet Sarah Palin (Julianne Moore) op haar plek:
http://youtu.be/bKv8hjMMxo8

Kevin Costner en The Daily Show

Kevin Costner won in de categorie beste mannelijke hoofdrol in een miniserie of film, voor zijn rol in de westernserie Hatfields & McCoys. Costners tegenspeler Tom Berenger ontving de tv-prijs omdat hij in de serie de beste mannelijke bijrol vertolkte.

Jon Stewarts Daily Show is voor de tiende achtereenvolgende keer onderscheiden met een Emmy Award. Het satirische nieuwsprogramma werd vannacht wederom uitgeroepen tot beste variety-, muziek- of comedyserie.

Stewart nam het in de categorie op tegen Jimmy Kimmel, die de uitreiking van de prestigieuze Amerikaanse tv-prijzen presenteerde. Hij was genomineerd met zijn talkshow Jimmy Kimmel Live!

The Voice niet in de prijzen

The Voice wist zijn Emmy-nominatie niet te verzilveren. De Amerikaanse versie van de talentenshow uit de koker van John de Mols Talpa, was genomineerd in de categorie beste reality- en competitieprogramma. The Amazing Race, over een race rond de wereld, ging aan de haal met de winst.