Goal van het Weekend komt uit de categorie ‘kennen jullie deze nog?’

Trok Thierry Henry vorige week nog eens de oude trukendoos open, deze week is het opnieuw prijs voor een veteraan. Maar eerst even een rondje langs de velden.

Dan beginnen we maar met Hulk. Voor een slordige 50 miljoen euro door Zenit St. Petersburg overgenomen van FC Porto en de Braziliaan laat zien waarom. Nog meer krachtpatserij viel er te bewonderen in Italië. Facundo Roncaglia (Fiorentina) schiet schitterend raak. En in eigen land mocht die van Ola Toivonen in de topper PSV-Feyenoord er zijn.

Op naar het meer verfijnde werk. Fabio Quagliarella bracht het publiek van Juventus in extase en vanuit Servië een zeer bekeken doelpunt van Dejan Zivkovic (Smederevo). Enfin, nu even graven in het geheugen: herinnert u zich de kleine sensatie van de poulefase van Euro 2012 nog? Hier is Alan Dzagojev (CSKA Moskou) weer.

Om dé goal van het afgelopen weekeinde te omlijsten gaan we nog een flink stuk verder terug in de tijd. Om de gloriedagen van Alváro Recoba bij Inter Milan te herinneren komen we uit in het tijdperk van Ronaldo, Youri Djorkaeff en Aron Winter bij de nerazzurri. Destijds debuterend met een briljante veeg, eergisteren op 36-jarige leeftijd nog steeds imponerend voor Nacional:

http://youtu.be/IL3RLbKYXMc