En dit gebeurde nog in het weekend

Een vissersboot heeft zondagmiddag een boorplatform geraakt op zo’n 65 kilometer ten noordwesten van Den Helder. De boeg van het schip, de Maria, liep schade op boven de waterlijn en de giek is gebroken. Geen van de vijf opvarenden is gewond geraakt, maar ze zijn wel geschrokken, hebben ze aan de kustwacht laten weten. De Maria voer op eigen kracht naar Scheveningen. De schade aan het onbemande platform is nog niet bekend. Een helikopter heeft het platform geïnspecteerd, maar geen onregelmatigheden gezien. (Novum)

Bij een grootscheepse controle van seksclubs in de Nederlandse, Duitse en Belgische Maas-Rijnregio is vrijdagnacht één mogelijk geval van mensenhandel geconstateerd. Voor de actie werden meer dan 350 agenten ingezet, meldde de Limburgse politie zaterdag. Duitse, Nederlandse en Belgische agenten controleerden gelijktijdig privébars en -clubs in Cadier en Keer, Heerlen, Vaals, Geleen en Kerkrade en in Duitse en Belgische plaatsen. Bij de meeste clubs was volgens de politie alles in orde. (Novum)