Brieven

Wat deden media weer hijgerig

Zou het in Haren zo uit de klauwen zijn gelopen als de media niet over de uitnodiging op Facebook hadden gerept? Ik denk van niet. Tussen de bewuste ‘openbare’ uitnodiging en het werkelijke feestje lagen meerdere dagen. In onze zapmaatschappij ebt zo’n berichtje snel weg. Mogelijk zouden slechts enkele ongenodigden naar Haren zijn afgereisd.

Alle media deden zo hijgerig en herhaalden telkens maar weer dat er geen feest zou komen en dat Haren toch wel bang was voor ongeregeldheden dat dit voldoende moet zijn geweest voor het ‘relvolk’ om van de partij te zijn. Nieuws moet je wegen en van daaruit verantwoordelijk handelen. Noch het Journaal, noch DWDD, noch allerlei andere programma’s en kranten hebben dat gedaan. Kwalijk.

Alternatief feest

Toen bekend werd dat feestgangers in groten getale zouden toestromen, had de Harense burgemeester Bats er beter aan gedaan te zorgen voor een alternatief feest. Op die manier waren met minimale kosten ongeregeldheden en schade waarschijnlijk voorkomen. Als de feestgangers op het plaatselijke voetbalveld hadden kunnen feesten, waren ze beziggehouden en hadden ze niet het gevoel voor niets gekomen te zijn.