Negen bergbeklimmers omgekomen door lawine in Himalaya-gebergte

Tenminste negen bergbeklimmers zijn vandaag op Mount Manaslu in het noorden van Nepal om het leven gekomen, nadat ze zijn meegesleurd door een lawine. Dat heeft de Nepalese politie gezegd. Zes klimmers worden nog vermist, zo meldt Novum.

De lichamen van een Duitse bergbeklimmer en een Nepalese gids zijn geborgen. Reddingswerkers hebben de lichamen van zeven andere slachtoffers gelokaliseerd. Het zou gaan om Duitsers, Fransen en Italianen. Door slechte weersomstandigheden was het niet langer mogelijk om vanuit de lucht naar de zes vermisten te zoeken.

Tien leden van het expeditieteam overleefden de lawine, maar de meesten liepen wel verwondingen op en zijn overbracht naar ziekenhuizen. Er wordt onderzocht hoeveel klimmers er exact op de berg waren.

Mount Manaslu is een berg van ruim 8000 meter hoog in de Himalaya. De lawine trof de klimmers in hun kamp op 7000 meter hoogte. Ieder jaar trekken honderden buitenlandse klimmers naar het Himalaya-gebergte in Nepal. Het land heeft acht van de veertien hoogste bergen ter wereld, waaronder de Mount Everest.


Grotere kaart weergeven