Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Wonen

Opnieuw sterke daling huizenprijzen

Foto NRC / Arjan de Jongh

De huizenprijzen zijn de afgelopen maand opnieuw sterk gedaald. In augustus waren de huizen 8 procent goedkoper dan in augustus 2011, blijkt uit cijfers van het CBS.

Een maand eerder daalden de huizenprijzen ook al met 8 procent, een recordpercentage. Volgens het CBS gaat het om de grootste prijsdalingen ten opzichte van een jaar eerder sinds het bureau de huizenprijzen ging bij houden.

De huizenprijzen liggen momenteel op het niveau van acht jaar geleden. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling bijna 16 procent.