Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Nipte overwinning FC Utrecht bij Roda JC

FC Utrecht heeft een nipte overwinning bij Roda JC behaald in de Eredivisie. De ploeg van trainer Jan Wouters was met 1-0 te sterk door een treffer van Dave Bulthuis. De verdediger profiteerde tien minuten voor rust van matig ingrijpen van Roda-doelman Filip Kurto. Utrecht komt door de zege op elf punten, Roda blijft steken op vier punten.

Roda moest het stellen zonder Sanharib Malki en Abel Tamata, die allebei niet fit waren. Toch was de thuisploeg aanvankelijk de gevaarlijkste ploeg, schrijft persbureau Novum. Guus Hopperts was dicht bij de openingstreffer, maar besloot af te leggen op Krisztián Németh. De Hongaar stond buitenspel en plaatste de bal ook nog eens naast het doel.

In de 34e minuut kwam Utrecht op voorsprong. Doelman Kurto tastte twee keer mis bij een vrije trap van Tommy Oar, waardoor de bal via Bulthuis en verdediger Bart Biemans in het doel verdween.

Roda miste daadkracht in tweede helft

In de tweede helft leek Roda daadkracht te missen om nog iets aan de achterstand te doen, al drong het in de slotfase flink aan. Adil Ramzi had de gelijkmaker op zijn schoen, maar doelman Robbin Ruiter redde uitstekend.

Bulthuis, die vorige week tijdens de 1-0 zege op PSV al matchwinner was, zorgde daardoor voor de vierde competitienederlaag van Roda, terwijl Utrecht in elk geval voor een dag vierde staat.