Rudi Fuchs, oud-directeur Stedelijk

Rudi Fuchs, oud-directeur Stedelijk

Als Judd iets heeft bijgedragen, dan is het op het gebied van kleur. Bijvoorbeeld met Untitled (1989), dat ondanks het forse volume wonderlijk terughoudend is. [...] Helemaal links boven zie je een element geel. Dat geel zakt dan trapsgewijs naar rechtsonder. Naast het eerste geel verschijnt rood dat vier trappen naar rechts daalt. Onder het geel zien we blauw per element zakken, daaronder turkoois. Waar dat turkoois aan de vloer komt, verschijnt in het bovenste segment dezelfde kleur opnieuw – om weer te zakken. Enzovoort: we zien slingerbewegingen van segmenten kleur rondom het volume dat er, letterlijk, de spil van is. Hoe je ook kijkt, steeds is daar die gelaagde afwisseling van de vier kleuren. Al met al is Untitled de rustige drager van 328 wisselingen tussen geel, rood, blauw en turkoois. Wat een rijkdom. [...]