Test je toptalent

WEBSITE

test.overdetop.nl

Inmiddels is er al veel over de tienduizend-uur-regel geschreven. Je kunt pas succes verwachten als je tienduizend uur oefent op iets. Dikke tegenvaller voor wie had gehoopt dat talent gewoon komt aanvliegen. De vraag blijft waar je tijd in moet steken. Want de tienduizend uur die Messi aan balletje trappen besteedde, rendeerde vast beter dan de tijdsinvestering van de spits van de Trekvogels4. Op de site Test Je Toptalent, ter promotie van het boek Over De Top, kun je kijken wat voor type talent je bent en wat er nog moet gebeuren. En ook daar blijkt: talent wordt gevormd door de motivatie om tienduizend uur of meer in een bepaalde vaardigheid te steken. Volgens de site kom je met 4.000 tot 8.000 uur in de subtop en onder de 4.000 uur niet verder dan de middenmoot.