Rechercheur was zelf schutter in huis in Kekerdom

De 50-jarige man en de 47-jarige vrouw die zondag 9 september dood zijn gevonden in de woning van een 59-jarige rechercheur in het Gelderse Kekerdom, zijn zeer waarschijnlijk door de politieman om het leven gebracht. Daarna heeft hij zichzelf van het leven beroofd. De man heeft vrijwel zeker zijn dienstpistool gebruikt. Dat is de voorlopige conclusie van de politie Gelderland-Midden, die de zaak onderzoekt. De rechercheur werkte bij het korps Gelderland-Zuid.

De twee mannen en de vrouw hadden een driehoeksverhouding die kort voor hun dood was beëindigd. De politieman ondersteunde het stel, dat in Millingen aan de Rijn woont, financieel.

De politie maakt dat op uit afscheidsbrieven en „een relaas waarin de achtergronden van de relatie worden beschreven” die zijn aangetroffen op de laptop van de rechercheur. „Financiële problemen van de man en vrouw uit Millingen aan de Rijn zijn waarschijnlijk de reden van de hennepkwekerij in de woning van de politieman. De aanleiding voor het schietincident zou kunnen liggen binnen de ontwikkelingen in de relatie en op het financiële vlak”, staat in een persbericht van gisteren.

In de woning van de rechercheur in Kekerdom is een kwekerij gevonden met 224 hennepplanten. In het huis van de man en vrouw uit Millingen aan de Rijn, dat ze huurden van een medewerker van het korps Gelderland-Zuid, waren ook spullen aanwezig voor de wietteelt, maar geen planten.

De politie vermoedt dat de rechercheur de schutter is geweest omdat het dienstwapen dicht bij zijn hand is gevonden. De aangetroffen kogels zijn dezelfde als de politie gebruikt. De woning was afgesloten. Waarschijnlijk heeft het drama zich al op zaterdag 8 september afgespeeld. De man mocht het dienstwapen thuis bewaren, zegt een woordvoerder van de politie. De man was districtshoofd van de recherche.