Winkelketen Piet Kerkhof is failliet

Kleding- en schoenenwinkel Piet Kerkhof sluit alle achttien vestigingen. Het bedrijf gaat over tot vrijwillige liquidatie, bevestigt de Utrechtse vestiging vandaag na berichtgeving hierover in de Telegraaf. Door de sluiting per 1 december verliezen tweehonderd werknemers hun baan.

Het in 1947 opgerichte Piet Kerkhof veranderde vorige maand nog van logo en naam en richtte een webwinkel op. Ook ging het bedrijf samenwerken met sportwinkelketen Perry. De transformatie tot ‘Piet’ heeft de situatie voor de keten niet snel genoeg kunnen keren. Wat er met de nieuwe webwinkel pietonline.nl gaat gebeuren, is onduidelijk.

In de afgelopen maanden is er nog gezocht naar een overnamepartner. Maar omdat de resultaten in de retailmarkt zo slecht zijn, haakten de kandidaten echter allemaal af.

Een bemiddelingsbureau zal proberen voor het personeel ander werk te zoeken, bevestigde een woordvoerder van de keten tegenover de NOS. (Novum)