Slaapt Samsom bij de Troonrede? Of luistert hij gewoon heel aandachtig

Een knikkebollende Diederik Samsom in de Ridderzaal. Screenshot NOS / Politiek 24

Het is voor Diederik Samsom maar goed dat Beatrix dit jaar geen rol speelt in de formatie. Want was de PvdA-leider nou echt in dromenland toen Beatrix zojuist de troonrede voorlas?

De laatste weken waren natuurlijk zwaar voor PvdA-leider Diederik Samsom. Veel campagne voeren, weinig slapen. En dan ook nog zo’n verkiezingsnacht die zich maar voortsleepte. Toch, een knikkebollende Samsom op Prinsjesdag verwacht je niet. Of luistert hij gewoon heel aandachtig? Oordeel zelf.

Update 14.37 uur:
Na afloop van de troonrede gaf Samsom tegen de NOS toe dat hij zat te knikkebollen. Als verklaring gaf hij de ongelooflijk drukke verkiezingsmaand, waar hij een slaaptekort aan heeft overgehouden. De PvdA-leider erkende dat het niet netjes is om tijdens de rede van Beatrix in slaap te vallen. “Dat lag niet aan de koningin, maar aan mijn slaaptekort.” Hij zei verder dat hij ‘het meeste, zo niet alles’ van de toespraak heeft kunnen volgen.