Real moeizaam langs Manchester City - Huntelaar maakt 250ste goal

Huntelaar (l) in duel met Maniatis vanOlympiakos. Foto AP/Petros Giannakouris

Real Madrid heeft vanavond met de nodige moeite van Manchester City gewonnen tijdens een drukke openingsavond van de Champions Leaguee. In het Santiago Bernabeu scoorde Cristiano Ronaldo pas in de laatste minuut de 3-2. Klaas-Jan Huntelaar besliste de wedstrijd voor Schalke met zijn 250ste clubgoal.

City tweemaal op voorsprong

City was via Edin Dzeko en Aleksandar Kolarov tweemaal op voorsprong gekomen, maar Marcelo en Karim Benzema brachten Real steeds weer terug. De Madrilenen waren de hele wedstrijd gevaarlijker, maar City-doelman Joe Hart bleek een sta-in-de-weg, zo meldt persbureau Novum.

Saint-Germain zet Kiev aan de kant, Porto verslaag Zagreb

In poule A liet Paris Saint-Germain zich van zijn beste kant zien door Dynamo Kiev met 4-1 aan de kant te schuiven. Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva en Alex scoorden voor rust voor de Franse club waar Gregory van der Wiel niet bij de selectie zat. Miguel Veloso maakte de 3-1, maar Javier Pastore bracht de marge in blessuretijd weer op drie goals.

FC Porto won op bezoek bij Dinamo Zagreb met 2-0. Lucho Gonzalez maakte in de slotfase van de eerste helft de eerste goal. De Belg Steven Defour zorgde in de extra tijd voor een ruimere zege.

250ste clubgoal voor Huntelaar

Schalke 04 en Arsenal wonnen in poule B. Schalke deed dat op bezoek bij Olympiakos Piraeus. Benedikt Höwedes zette de Duitse ploeg in de eerste helft op voorsprong, maar na rust maakte Djamel Abdoun gelijk. Een minuut later besliste Klaas-Jan Huntelaar de wedstrijd.

Voor de Nederlander was het zijn 250e clubgoal in 378 duels. De kans op nummer 251 kwam even later uit een strafschop, maar die schoot de Achterhoeker op de paal. Ibrahim Afellay viel bij Schalke in de 79e minuut in.

Arsenal haalde uit bij Frans kampioen Montpellier ook de drie punten: 2-1. Al na negen minuten kwam de thuisploeg via een door Younes Belhanda benutte strafschop op voorsprong. Lukas Podolski scoorde in de zestiende minuut echter tegen en twee minuten later werd het 2-1 via Gervinho.

Anderlecht houdt de nul tegen AC milan

Het Anderlecht van trainer John van den Brom hield AC Milan in San Siro op 0-0. Bram Nuytinck speelde de hele wedstrijd voor de Belgen. Malaga won het andere duel in poule C met 3-0 van Zenit Sint Petersburg. Isco opende de score in de Champions League dit seizoen in de derde minuut en scoorde in de 76e minuut zijn tweede. Javier Saviola had na dertien minuten de 2-0 aangetekend.