Kledingketen Piet Kerkhof gaat alle vestigingen sluiten

Een winkel van Piet Kerkhof in Arnhem. Foto Hollandse Hoogte / Luuk van der Lee
Een winkel van Piet Kerkhof in Arnhem. Foto Hollandse Hoogte / Luuk van der Lee Een winkel van Piet Kerkhof in Arnhem. Foto Hollandse Hoogte / Luuk van der Lee

De achttien vestigingen van kledingketen Piet Kerkhof sluiten per 1 december. Dat hebben de ruim 200 werknemers van het bedrijf gisteren te horen gekregen, meldt De Telegraaf.

De oorsprong van het bedrijf, met een omzet van zo’n 25 miljoen euro, ligt in de Brabantse gemeente Dongen. Daar is ook het hoofdkantoor gevestigd.

Maurice Rutgrink, lid van het VVD bestuur in Dongen:

Twitter avatar MRutgrink Maurice Rutgrink Per 1 dec sluit Piet Kerkhof alle filialen in Nerdderland. Grote klap voor werk gelegenheid in #Dongen !

‘Nogal in het slop geraakt’

De kledingketen kondigde begin deze maand nog een nieuwe formule aan. De keten zou verdergaan onder de naam Piet. Het Brabants Dagblad onlangs over de nieuwe plannnen:

“Nieuw en tegelijkertijd vertrouwd. Dat is wat het in Dongen gevestigde familiebedrijf Piet Kerkhof, een keten van kledingwinkels met achttien vestigingen in heel het land, graag wil gaan uitstralen. Het al enkele tientallen jaren bestaande bedrijf -nog steeds in handen van de familie Kerkhof- gooit het roer vrij grondig om. In Leiderdorp werd in augustus de eerste vestiging nieuwe stijl geopend. En die nieuwe winkelformule heeft niet langer de naam ‘Piet Kerkhof’ op de gevel, maar simpelweg ‘Piet’.”

Volgens algemeen directeur Yvonne van Dormael was de nieuwe formule hard nodig. Het bedrijf was volgens haar “nogal in het slop geraakt”. De keten heeft onlangs ook een webwinkel geopend.