Henry, jij sluwe veteraan, bedankt voor deze Goal van het Weekend

Een oude rot in het vak is een weinig vleiende betiteling van Thierry Henry. Maar dat een veteraan zijn streken niet verleert werd dit weekeinde nog maar eens prachtig duidelijk.

We vangen de serie dit keer echter aan in Brazilië. Alweer Neymar, nooit vervelend, die zijn ruwe talent demonstreerde. “Wat kan ik eraan doen dat ik zo goed ben?”, lijkt hij te zeggen. Bergkamp tegen Argentinië: het doet eraan denken, Simon Cox (Nottingham). In de Arena viel een fraaie teamgoal te bewonderen.

In blessuretijd om prachtige wijze alsnog de winst binnenslepen? Rafael Márques Lugo (Chivas) deed het zus, Szabolcs Huszti (Hannover) deed het zo. En verloren zoon Craig Bellamy is terug bij Cardiff en liet dat weten ook; prachtig door een supporter vastgelegd.

Enfin, Thierry Henry. Tegen Columbus Crew stelde hij zijn raffinement nog maar eens tentoon. Eveneens vanaf de eerste rij te bekijken (“Oh shit!… Oh my God!”) De bal was zo bedoeld:

http://youtu.be/SjH1KhGVhKg

BONUS:
Alexander Büttner maakte dit weekend zijn debuut voor Man Utd op Old Trafford. En hoe!