Record voor Apple: al twee miljoen bestellingen iPhone 5

Apple heeft in 24 uur tijd meer dan twee miljoen bestellingen binnengekregen voor de iPhone 5. Foto AFP / Justin Sullivan

Apple heeft in 24 uur tijd meer dan twee miljoen bestellingen binnengekregen voor de iPhone 5. Daarmee verbreekt het technologiebedrijf het recordaantal van 1 miljoen pre-orders van de iPhone 4s. Dat meldt het bedrijf.

De vraag naar het nieuwe model van de iPhone overstijgt het aanbod, waardoor een groot deel van de toestellen niet deze maand wordt geleverd, maar pas in oktober.

De iPhone 5 is vanaf vrijdag in de Verenigde Staten te koop. In 22 andere landen, waaronder Nederland, is de telefoon beschikbaar vanaf 28 september.

‘Geen spectaculaire wijziging’

NRC-redacteur Marc Hijink schreef vorige week dat de iPhone 5 geen spectaculaire wijziging is in vergelijking met het vorige model:

“De telefoon is zoals verwacht, lichter, dunner en groter dan zijn voorganger. Een smartphone met een dunner randje en een display waarin de aanraaksensoren zelf al verwerkt zijn.”

Wie de nieuwe iPhone 5 bestelt om extra snel te internetten via 4G-netwerken, komt in Nederland voorlopig bedrogen uit. Het duurt nog een jaar voordat de mobiele providers Apple’s gadget op volle snelheid kunnen verbinden, schreef NRC Handelsblad dit weekend op basis van insiders.

    • Lex Boon