Dit is een artikel uit het NRC-archief

Economie

Zoektocht in VS naar vermist lestoestel KLM vandaag hervat

De zoektocht naar het lesvliegtuig van de KLM in de Amerikaanse staat Arizona heeft nog niets opgeleverd. De zoekactie wordt vandaag voortgezet, zei directeur van de KLM Flight Academy Gerrit Assink vanochtend op Radio 1. Aan boord van het toestel waren twee Nederlanders en een Amerikaan.

De vermiste Nederlanders zijn een student en een examinator. De Amerikaan is een veiligheidsfunctionaris. De drie stegen donderdagmiddag in de buurt van Phoenix op met het eenmotorige toestel voor een examenvlucht. Na ongeveer twee tot tweeënhalf uur hadden ze terug moeten keren, maar dat gebeurde niet.

Het is niet bekend wat er is gebeurd, schrijft persbureau Novum. Volgens Assink waren de weersomstandigheden goed toen het vliegtuig opsteeg. Gisteren is in het onherbergzame gebied de hele dag gezocht. De zoektocht werd gestaakt toen het donker werd en gaat vandaag verder als het licht wordt in Arizona, rond drie uur Nederlandse tijd.

Beluister hieronder het hele Radio 1-interview met Assink: